Advies

Tips, trucs en adviezen

Tips voor de juiste opritsteen
Ben je opzoek naar een opritsteen? Dit kan soms een hele opgave zijn. Wij hebben de belangrijkste tips voor jou op een rijtje gezet. Er bestaan een aantal eisen die echter niet geschikt zijn voor een oprit. Zorg dat je de juiste keuze maakt en gebruik onderstaande tips om de juiste opritsteen te vinden!
Lees verder | Bestrating, Tuin, Productadvies, Verwerkingsadvies
Stappenplan voor het aanleggen van een nieuwbouw tuin
Bij het kopen van een nieuwbouwwoning wordt er meestal eerst nagedacht over het sanitair, keuken en interieur. Zodra dat bijna af is worden er keuzes gemaakt voor de tuin. Vaak een ondergeschoven kindje, maar zeker niet minder belangrijk. De tuin is een verlengstuk van jouw woning en met een goed bedacht en uitgevoerd tuinplan kan de tuin jouw woongenot vergroten. Wij willen je daar graag bij helpen. De tuin is een grote zandbak wanneer je nieuwe woning wordt opgeleverd. Tijd voor het aanleggen van de tuin. Belangrijk is een goed doordacht tuinplan en de juiste keuze voor bestrating, oprit, terras, overkapping en beplanting, afwatering en tuinverlichting.
Lees verder | Bestrating, Tuin, Verlichting, Productadvies, Verwerkingsadvies
Tuin aan het water
Heb je een tuin aan het water of ga je binnenkort wonen aan het water? Wil je je tuin opnieuw inrichten of compleet renoveren? In de meeste gevallen willen de woningbezitters met een tuin aan het water dat hun tuin in verbinding staat met het water. Juist daarom is het lastig om zo’n tuin te ontwerpen, omdat je rekening moet houden met verschillende factoren zoals hoogteverschillen. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden en de voor- en nadelen.
Lees verder | Bestrating, Productadvies, Verwerkingsadvies
Hoe kies je tuin bedekking voor in je tuin?
De afgelopen jaren wordt tuinbodembedekking gezien als een ideale oplossing voor het opvullen van bepaalde vlakken in de tuin. Maar waarom? De reden hiervan is dat deze soorten bedekkingen vele voordelen biedt. Daarnaast geeft het een mooie, natuurlijke uitstraling en is het onderhoudsarm.
Lees verder | Tuin, Productadvies
Laat je tuin ontwerpen door de tuin specialisten van Hegosteen
Het aanleggen van een nieuwe tuin is niet makkelijk maar natuurlijk wel enorm leuk. Alles begint met het ontwerp.
Lees verder | Productadvies
Een betonnen terrasvloer is een sfeervolle keuze
Een betonnen terrasvloer is allang geen trend meer maar een blijver. Voor velen zelfs een bewuste keuze.
Lees verder | Bestrating, Tuin
Buitenspots van LED zorgen voor sfeer in uw tuin
Bij een tuinontwerp is tuinverlichting een belangrijk onderdeel. Met de In-lite buitenspots kan je jouw tuin niet alleen functioneel verlichten, maar ook nog eens enorm sfeervol. In dit artikel laten we zien wat de meerwaarde is van LED buitenspots in de tuin en rondom het huis.
Lees verder | Tuin, Verlichting
In-lite Tuinverlichting, onderscheidend in stijl en eenvoud
In-lite is misschien wel het meest bekende merk als het gaat om goede tuinverlichting. Al meer dan 20 jaar maakt In-lite buitenverlichting bijzonder. Stijlvol, duurzaam en eenvoudig in aanleg. In-lite focust zich op 12 volt LED. Dit is energiebesparend, geeft een hoge lichtopbrengst en gaat ook nog eens langer mee. Duurzaam dus.
Lees verder | Tuin, Verlichting
Waarom Schellevis tegels 100x100 zo populair zijn
Schellevis tegels zijn oud Hollandse siertegels met een natuurlijk karakter en een levendige uitstraling. Ze lijken soms weg te vallen in de tuin maar ieder die bewust kijkt ontdekt eigenlijk hoe stijlvol ze zijn. Met name de grotere maten tegels, zoals de Schellevis tegels 100x100, geven sfeer aan de tuin en laten het tuinontwerp optimaal uitkomen.
Lees verder | Bestrating, Tuin
Hoe leg je een terras aan?
Als je zelf je terras wilt gaan aanleggen is het goed om te weten hoe je moet beginnen. Goed gereedschap is het halve werk! Zeker als het gaat om het aanleggen van je terras is het juiste gereedschap belangrijk. Wanneer je basis namelijk niet goed is wordt de kans op verzakkingen later alleen maar groter.
Lees verder | Bestrating, Verwerkingsadvies
Varistone LM Aqua verwerken
Onkruid in de voegen van het terras is een van de grootste ergenissen van onze klanten. Hebben jullie daar ook wat tegen, krijgen we vaak te horen. In dit advies gaan we het hebben over een onkruidvrije voeg gemaakt met Varistone LM Aqua.
Lees verder | Productadvies, Verwerkingsadvies
Keramische tegels buiten
Keramiek is een duurzame tegel die wordt toegepast als terras in de tuin. Keramische terrastegels krassen niet, verkleuren niet, zijn vlek- en zuurbestendig. De keramische tegels zijn hierdoor erg onderhoudsvriendelijk. De keramische buitentegels gaan jaren lang mee en zijn in alle denkbare designs verkrijgbaar. 
Lees verder | Productadvies, Verwerkingsadvies
De voor-en nadelen van kunstgras in je tuin
Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras in de tuin in plaats van echt gras. Een ontwikkeling die het gevolg is van de trend naar een onderhoudsarme tuin. Maar wat zijn nu de echte voor- en nadelen van kunstgras en welke type kunstgras moet je kiezen? In dit artikel zetten we het voor je uiteen.
Lees verder | Tuin, Productadvies
Bloembak maken van stapelblokken
Stapelblokken zijn niet meer uit de tuin weg te denken. Er zijn veel verschillende soorten stapelblokken en kunnen op vele manieren worden ingezet in de tuin. Een muur of bloembak is met stapelblokken is zo geplaatst. Maar hoe kan je zelf een bloembak van stapelblokken maken?
Lees verder | Tuin, Verwerkingsadvies
Gebakken bestrating blijft altijd in de mode
Gebakken bestrating is het synoniem voor gebakken klinkers. Het zijn stenen die zijn gemaakt van klei en door verhitting op hoge temperatuur verhard zijn tot bestratingsmateriaal. Hierdoor blijft de kleur van de stenen altijd mooi en gaan ze een leven lang mee.
Lees verder | Bestrating, Tuin, Productadvies
Waarom we schelpen in de tuin gebruiken?
Bij het aanleggen of aanpassen van de tuin zijn schelpen een leuke aanvulling. Schelpen geven niet alleen een levendig en speels effect aan looppaden, terrassen en borders, maar ook voor afvoer van het water zijn schelpen erg nuttig. Schelpen halen het strand naar je tuin en zorgen voor een relaxte sfeer.
Lees verder | Productadvies
Kies de juiste vlonderplanken voor uw nieuwe vlonder
Bij het bouwen van een nieuw terras heeft u vandaag de dag keuze uit een verschillende ondergrond. U kunt kan kiezen het terras te bestraten met stenen of tegels. U heeft echter ook de keuze te kiezen voor ...
Lees verder | Tuin, Productadvies
Waarom gebruik je opsluitbanden?
Bij het aanleggen van uw tuin is de sierbestrating in het tuinontwerp erg belangrijk. Het is de bestrating die in grote mate bepaalt of een tuin er strak uitziet en opsluitbanden zijn hierin de bepalende factor.
Lees verder | Bestrating, Tuin, Productadvies
Maak uw terras onderhoudsvrij met Gatorsand XP G2
Een onkruid vrije voeg tussen de terrastegels is bij een onderhoudsarme tuin erg belangrijk. Met de polymeervoeg van Gatorsand voorkom je onkruid & mieren.
Lees verder | Bestrating, Tuin, Productadvies
De voor- en nadelen van een schanskorf schutting
Bij het aanleggen of vernieuwen van uw tuin of terras is de schutting vaak een eerste stap. Het afsluiten van uw tuin naar de straat of de buren wordt gedaan vanwege praktische redenen zoals ...
Lees verder | Bestrating, Tuin, Productadvies
Wat is kantopsluiting
Kantopsluiting is een tuinproduct dat wordt gebruikt om verschillende gebieden in de tuin af te grenzen. Zo kan je denken aan betonnen afsluitingen, kunstof kantopsluitingen, metalen kantopsluiting en houten kantopsluiting. Metalen kantopsluiting wordt steeds populairder in de tuin. Metalen kantopsluiting wordt steeds populairder in de tuin. Met name gegalvaniseerd en corten stalen elementen zijn een bekend begrip. Maar hoe plaats je zelf kantopsluiting in je tuin?
Lees verder | Tuin, Productadvies
Grind of Split kopen?
U gaat uw tuin, oprit of erf aanpakken! U bent er al over uit: hier wordt in ieder geval grind of split voor gebruikt. Met grind en (sier)split creëert u mooie looppaden, maar ook voor de afwerking is grind en split een goed idee. Hoeveel kuub of kilo’s grind of split heb ik nodig? Heeft u besloten welk grind of split u wilt aanschaffen? Fijn! Maar dan wilt u natuurlijk eerst weten hoeveel u precies nodig heeft. Een bigbag, een mini bigbag of los gestort? Verzamel eerst deze gegevens: - Lengte in strekkende meters - Breedte in strekkende meters - Hoogte in strekkende meters Uitrekenen hoeveel m³ u nodig heeft De lengte x breedte x hoogte in meters geeft aan hoeveel m3 u nodig heeft. Eén bigbag is 1m³. Over het algemeen bestaat een laag grind of split uit een hoogte van 5cm (0,05m). Een tuin van 4x5 meter kan worden voorzien van grind met een laag van 5cm door middel van 1 bigbag. (Onderin dit artikel wordt geadviseerd hoeveel cm split en grind u moet gebruiken in welke situatie). Reken eerst uit hoeveel m3 u nodig heeft, zodat u daarna kan beslissen of u één of meerdere bigbags nodig heeft of dat u beter het grind of split los kan laten storten. Rekenvoorbeeld 1 Uw siertuin is 20 meter lang en 4 meter breed en u wilt een laag van 5cm gebruiken. U heeft nodig: 20mx4mx0,05m=4m3 Rekenvoorbeeld 2 Uw oprit of looppad is 20 meter lang en 4 meter breed en u wilt een laag van 10cm gebruiken. U heeft nodig: 20mx4mx0,1m=8m3 Uitrekenen hoeveel (mini) bigbags u nodig heeft Een bigbag weegt 1600 kg. Dit staat gelijk aan 1m3. Een mini bigbag is ongeveer één derde van een bigbag (530 kg). Dus met een mini bigbag kunt u ongeveer 0,66m3 voorzien. Voor rekenvoorbeeld 1 heeft u dus 12 mini bigbags nodig. Heeft u meer dan 7,5m3 grind of split nodig. Dan kunt u ook los storten. Voor rekenvoorbeeld 2 kunt u grind of split los laten storten. U heeft namelijk 8m3 nodig. Losstorten van grind en split U kunt grind los laten storten vanaf 12.000 kg. 12.000 kg grind of split kunt u gebruiken voor 7,5m3. Wilt u een berekening maken hoeveel kg u nodig heeft? Ga bij uw berekening er dan vanuit dat u 75kg nodig heeft voor 1m3. Dus heeft u 15m3 nodig (oprit van 30mx5mx0,1m)? Dan berekend u 15m3x75kg=16.875 kg. En besteld u 17.000 kg. Hulp nodig bij de keuze van grind of split? Voor welk grind of split moet u kiezen? Grind Grind zijn kleine, gladde, ronde stenen en geven uw tuin nét dat beetje extra. De meeste soorten grind ontstaan door het natuurlijk slijten van de stenen, in bijvoorbeeld rivieren. Daarnaast kan natuursteen ook rond worden geslepen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het Carrara grind. Omdat dit een extra bewerking is ligt de prijs doorgaans hoger dan natuurlijk gesleten grind. Grind laat makkelijk water door, waardoor er minder snel overlast van water komt. Een ander groot voordeel van grind is dat het bijna geen groene aanslag aan zich laat hechten. Voordelen van grind: - Goedkoop per m² - Goede afwatering - Makkelijk te verwerken - Onderhoudsarm - Natuurlijke uitstraling Tips voor het gebruik van grind Grind is een natuurproduct. Er kunnen altijd kleurafwijkingen zijn met een eerder gehaalde batch. Doordat grind een natuurproduct is, kan het voorkomen dat er wat stof op de steentjes zit. Bent u klaar met het verwerken van de grind? Spoel het grind af met een harde staal water. Split is gebroken grind Split heeft een hoekige vorm door de winningswijze. Dit wordt gebroken bij de winning van het product. Split heeft dus scherpere randjes dan grind. Het grote voordeel van split is dat er veel meer kleuren van zijn. Andere voordelen van split: - Goedkoop per m² - Goede afwatering - Makkelijk te verwerken - Onderhoudsarm - Natuurlijke uitstraling Grind of split voor opritten Voor het aanleggen van uw oprit kunt u het beste werken met de sortering van 8-16 mm. Wij adviseren om in ieder geval een laagdikte van 10 cm aan te houden. Denkt u ook aan de ondergrond? Hiervoor kunt u grindstabilisatieplaten of een worteldoek gebruiken. Grind of split voor tuin- en fietspaden Voor een looppad is het verstandig om rekening te houden met een sortering van 8-16 mm, net als bij een oprit. Grind of split van 8-16 mm valt namelijk beter in de gaten van de grindstabilisatieplaten, die voor extra fietsgemak zorgen. Houd rekening met een laagdikte van 5 cm. Zonder de plaat zakt de smalle band weg in het grind en kan vervelende valpartijen veroorzaken. Daarnaast is het lopen ook veel gemakkelijker.
Lees verder | Bestrating, Tuin, Productadvies
Kleurverdiepende beschermlaag aanbrengen?
Uw nieuwe bestrating direct impregneren voor een langere levenduur? Of uw verkleurde/vergrijsde bestrating juist weer nieuw leven inblazen? WS Seal & Protect verdiept de kleur en brengt een beschermlaag aan waardoor extern vuil, zoals groene aanslag, minder kans heeft zich te hechten aan de bestrating. Eerst reinigen met WS Advance en daarna behandelen met WS Seal & Protect en uw bestrating gaat weer een tijd mee! U kunt met 1 fles WS Seal & Protect 2 lagen aanbrengen voor het impregneren van een gemiddelde oppervlakte van circa 15 M².
Lees verder | Bestrating, Productadvies
Verwerkingsadvies voor uw tegels
U heeft uw nieuwe tegels uitgekozen en gaat over tot het verwerken van uw bestrating. Wij geven u graag een aantal tips.
Lees verder | Bestrating, Verwerkingsadvies
Straten doe je zo | Een terras aanleggen, hoe doe je dat
Straten, zo doe je dat. De tips op een rij.
Lees verder | Bestrating, Verwerkingsadvies
Tuinverlichting
Geef uw tuin een extra dimensie met verlichting. Zorg voor een goed lichtplan zodat u de juiste producten aanschaft en ook 's avonds van uw tuin kunt genieten.
Lees verder | Verlichting, Productadvies
Onderhoud terras en tegels
Om uw tegels, bestrating en terras mooi te houden, hebben ze onderhoud nodig. U kunt stenen en tegels regelmatig afschuren met een simpele schuurborstel en helder water. Wilt u uw bestrating grondiger reinigen? Gebruik dan uitsluitend specifieke onderhoudsproducten. Er zijn speciale producten verkrijgbaar in de vakhandel.
Lees verder | Bestrating, Productadvies
Waterafvoer tuin en terras
Heeft u wateroverlast in uw tuin of wilt u in uw voorbereiding rekening houden met een goede afwatering? Wij geven u graag een aantal tips.
Lees verder | Bestrating, Tuin, Productadvies
Witte aanslag en uitslag op betontegels verwijderen
Witte aanslag op betontegels en stenen, u heeft dit vast wel eens gezien. Deze zogenaamde ‘witte vlekken op uw bestrating’ of ‘witte uitbloei’ komt het meest voor bij grijs beton of betonproducten waaraan een kleurstof is toegevoegd.
Lees verder | Bestrating, Productadvies
Groene aanslag verwijderen
Groene aanslag op uw terras en tegels wilt u graag verwijderen. De groene aanslag wordt veroorzaakt door diverse mossen en algen. Vooral in schaduwrijke en vochtige omgevingen groeien mossen en algen goed en veroorzaken de groene aanslag.
Lees verder | Bestrating, Productadvies

Hoe kies je tuin bedekking voor in je tuin? 

Betonnen terras

De afgelopen jaren wordt tuinbodembedekking gezien als een ideale oplossing voor het opvullen van bepaalde vlakken in de tuin. Maar waarom? De reden hiervan is dat deze soorten bedekkingen vele voordelen biedt. Daarnaast geeft het een mooie, natuurlijke uitstraling en is het onderhoudsarm.

Wat verstaan wij onder tuin bedekking?
 

Tuin bedekking kan worden verdeelt in twee groepen. Namelijk in verteerbare en onverteerbare bedekking. 

1. Verteerbaar

Florentus Franse boomschors 40L
Natuurproducten
10,35 per st.
Op voorraad

2. Niet verteerbaar

Icy Blue split
Split
9,80 per st.
Op voorraad
Limburgs grind
Grind
4,30 per st.
Op voorraad
Yellow Sun split
Split
6,45 per st.
Op voorraad

Wanneer gebruik je tuin bedekking?

Natuurlijke bodembedekking geeft sfeer aan je tuin en is daarnaast erg efficiënt. Onder andere boomschors, houtsnippers en cacaodoppen blokkeren de zon en voorkomt snelle uitdroging van de grond. Met de regenachtige dagen laat het voldoende vocht door en heb je minder wateroverlast. 
Het is dus helemaal geen slecht idee om dit type ondergrond te kiezen voor je borders of als mulchbedekking in de moestuin. 

Grind en split zijn ook goed waterdoorlatend maar houden minder goed het vocht vast bij felle zon. Hierdoor zijn deze beter geschikt voor looppaden, terrassen of opritten. 

Voor beiden geld het volgende:

Voorkom onkruidgroei!

Niemand wil echt onkruid in de tuin. Het is niet voor niets onkruid! Natuurlijke bodembedekkers voorkomen onkruidgroei door zonlicht te blokkeren. Hiervoor wordt een laag van minimaal 5 cm aangebracht. Ook zorgt de extra laag boven op de grond ervoor dat onkruid niet goed wortel schiet. Dus mocht het onkruid toch overwaaien, dan is het makkelijk te verwijderen!

Onze favoriet!

Bij Hego hebben wij een tuin aangelegd met onze favoriete tuinbedekking. Wij hebben de combinatie gemaakt met prachtige beplanting, cortenstaal, lineablokken, houtsnippers én boomschors. Deze is in 3 verschillende kleuren te verkrijgen, licht- en donkerbruin en grijs. 

Laat je inspireren bij Hegosteen!

Ben je net zo enthousiast als ons? Kom dan naar Hego voor de juiste bodembekkers! 

www.hegosteen.nl gebruikt cookies om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Als je meer wilt weten over deze cookies, klik dan hier voor ons cookie beleid. Bij akkoord geef je www.hegosteen.nl toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
 Cookies NIET accepteren